Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Pred uporabo spletne trgovine, vas vabimo, da pazljivo preberete spodaj navedene Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V kolikor se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.agroliam.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Uporabnik spletne trgovine www.agroliam.si postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki se registrira kot nov član ali opravi naročilo kot neregistriran kupec. Uredništvo spletne trgovine www.agroliam.si si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe ter se obvezuje, da bo o spremembah preko e-pošte predhodno na registriran naslov obvestilo vse uporabnike.

Cene
Vse cene v spletni trgovini www.agroliam.si so navedene v € (evrih) ter vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Za veljavnost cen so potrebne tudi skladnosti plačila z spodaj navedenimi načini plačila ter pod splošnimi pogoji poslovanja. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Koraki nakupa:

  1. Izbira artikla
  2. Dodajanje artikla v košarico
  3. Nadaljevanje na blagajno
  4. Vnos podatkov naročnika, izbira načina dostave in plačila (če je podano več opcij), potrditev pogojev
  5. Zaključek naročila

V najkrajšem možnem času, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in preko e-pošte naročilo potrdi oziroma z razlogom in obrazložitvijo zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v najkrajšem možem roku pripravi in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili. V kolikor račun ni priložen, ga ponudnik v roku nekaj dni pošlje po elektronski pošti. Rok dobave za naročene artikle je do 10 delovnih dni ali po dogovoru z ponudnikom.

Plačilo
Spletna trgovina www.agroliam.si ponuja naslednje možnosti za plačilo:

  • Plačilo po predračunu

Po zaključenem naročilu boste prejeli na vaš elektronski naslov kopijo naročila in predračun , na katerem so navedeni vsi potrebni podatki za plačilo. Po zaznanem opravljenem plačilu ponudnik odpremi naročeno blago.

Dostava
Spletna trgovina www.agroliam.si ponuja naslednje možnosti glede dostave:

  • Osebni prevzem v trgovini

Naročene stvari prevzamete osebno na sedežu podjetja:

AgroLiam d.o.o.
Industrijska cesta 5 (Kromberk)
5000 Nova Gorica

Zaključek nakupa
Ob zaključenem naročilu preglejte vse podatke, če so pravilni. Če je pri podatkih prišlo do napake, nas o tem obvestite na e-pošto: info@agroliam.si.

Naročila
Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri www.agroliam.si in v podatkovni bazi podjetja AgroLiam d.o.o.

Varovanje podatkov in zasebnost
Registracija v spletno trgovino ni obvezna. Vpis osebnih podatkov v spletno trgovino www.agroliam.si je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev (dostavo blaga). Ponudnik www.agroliam.si se obvezuje, da bo kakršnekoli podatke, pridobljene preko spletne strani varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov(Ur. list RS št. 86/2004) in ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki.

Pravno obvestilo
Vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani www.agroliam.si so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odpoved/storniranje naočila
Ob enostranski odpovedi naročila s strani naročnika, si podjetje AgroLiam d.o.o. pridržuje pravico, da zaračuna 20% vrednosti naročenega materiala.

Odgovornosti
Ponudnik www.agroliam.si se trudi, da bi spletna trgovina vključevala točne in ažurne informacije. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse slike v spletni trgovini www.agroliam.si so simbolične.

Vračanje blaga in reklamacije
Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. c člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate na voljo 15 dni časa, da odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 15 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun. Denar vam vrnemo takoj oziroma najkasneje v 15 dneh.

Blago lahko vrnete osebno ali po pošti na naslov:

AgroLiam d.o.o.
Industrijska cesta 5 (Kromberk)
5000 Nova Gorica

Davčna št.: 57551669

tel.: 031 683 549
e-pošta: info@agroliam.si

Urnik: 9.00-17.00 ure (sobota, nedelja in prazniki zaprto)